10 indīgi produkti, kurus mēs ēdam praktiski katru dienu.

Advertisement
Advertisement

Droši vien, tu, skatoties griestos, padomāji kaut ko tādu: `Nu cik tad var runāt par kaitīgiem produktiem?`. Tiešām, šī tēma samērā izrunāta Internetā, bet mēs nepārstājam rūpēties par savu lasītāju veselību.


Lūk, produktu saraksts, kuri bieži sastopami uz mūsu galdiem, bet saturošus indi tīrā veidā...

Raksta turpinājums - lapa #1
Indīgie produkti

1. Auksti kūpinātās desas.

Mēs jau sen esam saraduši ar to, ka parastajā desā gaļu vēl vajag pameklēt, tāpēc, ja maks atļauj, steidzam vērst skatu uz dārgāko šķirņu ( lasi `kvalitatīvāko`) pusi. Bēda tāda, ka pat tādās desās dabīgā ir palicis maz, jo tās kūpināšanai dūmus vairs neviens nelieto: ražošanā izmato speciālus kūpināšanas šķīdumus, kuri satur formaldehīdu.
2. Rieksti

Vienmēr mīlēju uzkost riekstus starp pamata ēdienreizēm... Naivā! Izrādījās, ka ilgstošai uzglabāšanai šajā produktā ievada petūnijas gēnu – šausmīgi indīgu vielu. Riekstos pat kodes neieviešas...
3. Sarkanie ikri

Vairākums atļaujas pamieloties ar ikriem tikai lielos svētkos, daži biežāk... Nenoliedzami, kaviārs ir noderīgs: omega-3, vērtīgas olbaltumvielas, vitamīni..., bet tas ar noteikumu, ja tu to ēd sākotnējā izskatā, kaut kur Kamčatkā!

Ikru derīguma termiņš ir krietni īsāks nekā transportēšanas laiks no tās dzimtās vietas, tāpēc šo produktu vai nu stipri sasāla, vai sasaldē ( kas ietekmē garšas īpašības ), vai pievieno urotropīnu – iznākumā formaldehīdu. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka kaviārs mazsālīts, -uzskati – indīgs.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 20:45gunca
es arī pēc matu krāsas
0 0 Vakar 13:59Laura
Ja sobrid ari dzivoju ar vienu, kurs man parbauda telefonu, pierakstus. Jaatskaitas kur eju, cikos busu majas. Viena nekur nevaru iet. Katru dienu stridas. Taisa problemas.dzivoju ka cietuma. Nevaru pat ar draugiem satikties.
0 1 Aizvakar 19:57anete
Es gan zināju. Mamma strādāja sabiedriskajā ēdināšanā, un arī mājās ievēroja visas higiēnas normas.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017