7 produkti, ko nedrīkst uzkost pēc alkohola lietošanas.

Advertisement
Advertisement

Cilvēki bieži diskutē par alkohola kaitīgumu un veselīga dzīvesveida piekopšanu, bet nekas nemainās - daudzi lieto alkoholu. Kāds to dara dažas reizes gadā, kāds - katru dienu. 

 

Diemžēl ne visi apzinās, ka nepareizas uzkodas var kaitēt veselībai vairāk nekā paši dzērieni. Visiem ir skaidrs, kādas uzkodas nāk pie alus vai vīna, bet ko lai dara ar stiprākiem dzērieniem?

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Tu būsi izbrīnīts, bet ārsti iesaka izvairīties no vairākām klasiskām uzkodām pie alkohola. Šodien mēs izstāstīsim Tev, ko drīkst un ko nedrīkst uzkost, ja vēlies iedzert ko stiprāku.
Ko nedrīkst uzkost?

- Konditorejas izstrādājumi

Tortes un kūciņas ir stiprā alkohola ienaidnieki. Jā, cilvēki nelieto konditorejas izstrādājumus kā uzkodas vodkai, bet rumam vai sambukai gan. Tā kā organismam ir svarīgāka glikoze, sākumā tas centīsies sagremot tieši saldumus, un tikai tad ”ķersies klāt” alkoholam. Rezultātā asinīs tiks izdalīts insulīns, un Tevi sagaidīs ātrs reibums un paģiras, jo organisms būs paspējis saindēties ar alkohola toksīniem.

- Šokolāde

Kaut arī konjaks un šokolādes konfekšu kaste ir klasiska dāvana, īstenībā šokolāde nav savienojama ar alkoholu, jo tā kaitē aizkuņģa dziedzerim. Alkoholiskie dzērieni pārslogo mūsu organismu, bet šokolāde var pasliktināt situāciju, nobloķējot dziedzera kanālus. Tādēļ var rasties iekaisumi vai pat pankreatīts.

- Svaigi tomāti

Iegaumē: grādīgie dzērieni (it īpaši vodka!) neiet kopā ar tomātiem. Tie tikai pastiprina negatīvo ietekmi. Nebrīnies, ja svinību laikā sajutīsi smagumu vēderā, jo tomātu organisko skābju iedarbība uz kuņģa gļotādu pastiprināsies alkohola ietekmē.
- Trekna, cepta gaļa

Cepta gaļa pati pa sevi ir ļoti kaitīga, bet, ja Tu pievieno tai alkoholu, sagaidi attiecīgu rezultātu. Ja Tu turpināsi tā darīt, tad drīzumā nokļūsi vietējā slimnīcā.

- Asas uzkodas

Meksikāņu virtuves cienītāji būs ļoti vīlušies: asās uzkodas pastiprina alkohola iedarbību. Kaut kas ass pie tekilas vai vodkas ne tikai nodrošinās Tev ātru reibumu, bet arī apdāvinās ar kuņģa gļotādas vai barības vada apdegumu.

- Marinēti gurķi

Šis punkts tiešām pārsteidz. Bet atgādināsim par to, ka sālītus gurķus drīkst iekost. Tie uztur sāls līmeni organismā, bet marinētie gurķīši pārslogo aknas un nieres, kurām ir jāveic arī alkohola pārstrāde.

- Vīnogas, melones, arbūzi

Augļi izcili iet pie alkohola līdz 30 grādiem, tieši tāpēc tos bieži vien pasniedz pie vīna. Bet, tāpat kā konditorejas izstrādājumus, organisms sākumā centīsies sagremot tieši tos, un tikai pēc tam stipros dzērienus, tāpēc Tu ļoti ātri sajutīsi reibumu.

Savukārt melones un arbūzi kopā ar stipro alkoholu ir ļaunuma iemiesojums. Šie produkti kaitēs Tavam zarnu traktam.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 20:45gunca
es arī pēc matu krāsas
0 0 Vakar 13:59Laura
Ja sobrid ari dzivoju ar vienu, kurs man parbauda telefonu, pierakstus. Jaatskaitas kur eju, cikos busu majas. Viena nekur nevaru iet. Katru dienu stridas. Taisa problemas.dzivoju ka cietuma. Nevaru pat ar draugiem satikties.
0 1 Aizvakar 19:57anete
Es gan zināju. Mamma strādāja sabiedriskajā ēdināšanā, un arī mājās ievēroja visas higiēnas normas.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017