Ar ko bīstama `vienkārši dedzināšana` un kā no tās izvairīties.

Advertisement
Advertisement

Dedzināšana krūtīs, nepatīkama rūgta garša mutē, stipra vēdera uzpūšanās – visas šīs pazīmes saistītas ar skābes refluksu. Gastroezofageālā refluksa slimība (GERS), kas plaši pazīstama kā skābes reflukss, ir atviļņa aprakstīšanas veids no medicīniskā redzes viedokļa.

Raksta turpinājums - lapa #1
Skābes reflukss rodas, kad kuņģis nespēj tikt galā ar to, ko tu esi apēdis un skābais kuņģa saturs nokļūs atpakaļ barības vadā.
Šī, kā šķiet, nekaitīgā skābe izraisa kairinājumu un iekaisumu, sašaurina barības vadu un izraisa sliktu dūšu, klepu, dedzināšanu kaklā un zobu emaljas bojāšanos. Skābes reflukss paaugstina barības vada vēža attīstības risku.
Tāpēc ir svarīgi iegaumēt produktu sarakstu, no kuriem jāizvairās, ja tevi bieži moka tāds stāvoklis.
Produkti, kas izraisa dedzināšanu
1. Šokolāde

Ja tev garšo šokolāde un bieži ciet no dedzināšanas, ir pienācis laiks pateikt ‘nē’ šim saldajam priekam. Šokolāde ir slikta cilvēkiem, kuri cieš no skābes refluksa divu iemeslu pēc.

Pirmkārt, tā satur kofeīnu un citus stimulatorus, tādus kā teobromīnu, kas izraisa refluksu. Otrkārt, šokolādē ir daudz tauku, bet tas nozīmē, ka tās pārstrādei nepieciešams vairāk laika.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Pirms 32 minūtēmFifa
Nezinu gan kā zirgs atšķiras no liellopa , abi pēc raksta ēd vienu un to pašu.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017