Ar šī trika palīdzību tu atpazīsi viltojumu 30 sekundēs! Neļauj sevi apmānīt!

Advertisement
Advertisement

Jaunais gads bez šampānieša – tas pats, kas ziema bez sniega. Šis dzēriens jau sen ir kļuvis par visu iemīļoto svētku neatņemamu atribūtu un pat tas, kurš nav dotā alkohola cienītājs, pusnakts zvanu pavadībā glāzi izdzers.


Mēs izstāstīsim tev visu, ko nepieciešams zināt par dzirkstošo vīnu: kā izvēlēties, to veidus, ar ko saskaņot un pasniegt. Kā arī, kā atkorķēt šampānieti – ar šo daudziem mēdz būt problēmas sasistu lustru vai ievainotu viesu izskatā.
Kā izvēlēties šampānieti



Raksta turpinājums - lapa #1
Daudzi šampānieti uzskata par atsevišķu alkoholisko dzērienu grupu kā alu vai degvīnu. Tomēr tas attiecas pie mazalkoholisko dzirkstošo vīnu klases, ražotus, ideālā variantā, no vīnogu mīkstuma. Pats nosaukums `šampānietis` cēlies no dzēriena dzimtenes Šampaņas provinces, kura atrodas Francijā.
Vērts atzīmēt, ka šampānietis ir elitārs dzēriens un īstam tā variantam jāsatur tikai vīnogu sula un nekas cits. Tādus eksemplārus var iegādāties speciālos vīnu veikalos vai pa tiešo no vīnziņa. Tēvijas plauktos tā saucamais šampānietis var saturēt cukuru, spirtu, pārtikas krāsvielu, aromatizatorus un garšas pastiprinātājus – dažādas pārtikas piedevas.
Tam ir vērts pievērst uzmanību, izvēloties šampānieti

1. Cena

Protams, cena ne vienmēr nozīmē kvalitāti. Tomēr alkoholam tai ir liela nozīme, jo labam dzērienam vajag bagātīgu ražu, īpašu pagatavošanas tehnoloģiju un nogatavināšanu, kas spēcīgi ietekmē cenu. Izdari izvēli: vai gribi sapirkties pa pilnam vētrainai svinēšanai vai izbaudīt lielisku garšu bez rīta galvassāpēm.

Un tomēr, ja tu neesi tik izsmalcināts, tad mēs neiesakām tev pirkt ļoti elitārus dzirkstošos vīnus. Naudu izmetīsi, bet par ko, tā arī nesapratīsi.
2. Cukura saturs

Cukura saturs parasti atspoguļojas uz pudeles etiķetes ar uzrakstiem Brut Zero, Brut, Demi-sec, Doux. Dotā secība norāda uz cukura palielināšanos katrā nākošajā pozīcijā – pirmais variants ir pats nesaldākais.

Pats populārākais dzirkstošais vīns ir bruts. Cilvēki parasti izvēlas saldākus šampaniešus un tas ir bioķīmijas dēļ. Receptori, kuri atbild par saldu garšu, atrodas pašā mēles galā, tie uztver paši pirmie.

Interesanti tas, ka cukurs ļoti ātri nokļūst asinīs un sāk ,,sildīt” ar alkoholu: cukurs katalizē alkohola iedarbību, paātrinot cilvēka sasilšanu, tādēļ daudzi dod priekšroku saldākam dzērienam.


3. Etiķete
Kontaktā ar saules gaismu dzēriens kļūst rūgts. Tādēļ viss, kas tev atliek – izpētīt etiķeti. Obligāti jābūt norādītam valsts standartam. Pirms pirkšanas uzzini, kādam tam jābūt ražotāja valstij. Ja uz pudeles norādīti cipari, kuri atšķiras no norādītajiem valsts standartiem, tad tavā priekšā ir šampānieša imitācija.

Tāpat ir jābūt informācijai par ražotāju un importētāju, pildīšanas datumu un vietu, partijas numurs, derīguma termiņš un gatavināšanas laiks.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 09:22Ha
Piekrītu iepriekšējam komentāram!!!
1 0 Aizvakar 18:52Vita. Dišlere
Tas visu mūžu ir teikts,ka pastiprina vērmele apetīti.Nezinu vai varu ticēt tai detoksa programmai.
1 1 Aizvakar 15:54ad
kas tur ko domāt.inteliģenta ielene.ja pati būtu vērta lai blakus būtu intelektuāls vīrietis nebūtu tagad tik plašas pieredzes

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017