Gastronomisko īpatnību psiholoģiskais atšifrējums no daktera Olivjē Suljē

Advertisement
Advertisement

Katram cilvēkam ir savas gastronomiskās īpatnības. Kāds nelieto cukuru, kāds vemj no piena. Tā ir ierasta lieta, bet vai tu esi aizdomājies, ka tas viss nav tā pat vien? Doktors Olivjē Suljē ir izstrādājis teoriju par to, ka ēdiena izvēle sākas no mūsu zemapziņas.


Šajā rakstā pastāstīsim jums par gastronomisko īpatnību psiholoģisko pusi no doktora Suljē.

Raksta turpinājums - lapa #1
Jebkuram produktam, ko izslēdzam no sava uztura ir simboliska nozīme. Tātad, atteikšanās no produktiem notiek zemapziņas līmenī un tas ir saistīts ar psiholoģiskām problēmām.
1. Veģetārisms

Atteikšanās no gaļas psiholoģiskā līmenī nozīmē bēgšanu no savas agresijas, kā arī tās ir nāves bailes. Tas ir mēģinājums noslēpties no nāves. Tādā veidā, veģetārisms simbolizē par bailēm no savas agresijas. Tā vietā, lai paskatītos uz lietām un mēģinātu atrisināt problēmas, cilvēks piever acis uz tām.
2. Atteikšanās no piena

Piens ir barojošs produkts, ko mēs iepazīstam pirmo uzreiz, kad piedzimstam. Karam cilvēkam tas saistās ar māti, bet atteikšanās no piena produktiem - tā ir neapzināta vēlme tikt vaļā no mātes kontroles. Tas pats ir ar cukuru, jo tīrā veidā, tas arī ir mātes simbols.

Ja cilvēks nomaina pienu ar soju vai citu augu pienu, tas liecina par nevēlēšanos redzēt problēmu.
3. Piens mātes, maize tēva

Ja piens atgādina māti, tad maize - tēvu. Atsakoties no maizes, tas simbolizē galu savilkšanu ar saviem vecākiem. Ja atsakās gan no maizes, gan no piena, tad tas liecina par lielām problēmām attiecībās ar radiniekiem.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 15:38Linda
Daļēja taisnība

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017