Humuss ievērojami samazina vēža risku! Šo austrumu virtuves pērli ir viegli pagatavot mājās.

Advertisement
Advertisement

Pirmoreiz humuss pieminēts 13. gadsimta arābu pavārgrāmatās, bet tagad to var atrast visās pasaules malās. Šī uzkoda ir daļa no Vidusjūras diētas, kas runā par tās lielo vērtību. Tas ir lielisks olbaltumvielu avots, samazina ēstgribu, normalizē cukura līmeni asinīs. Turklāt pētījumi liecina, ka humuss ievērojami samazina vēža attīstības risku.

Raksta turpinājums - lapa #1
Humuss satur triptofānu, 5-hidroksitriptofānu un serotonīnu, kas palīdz atbrīvoties un aizmigt. Tāpēc tas ir lieliski piemērots vakara uzkodai. Humuss ir izgatavots no vārītiem turku zirņiem ar saldu riekstu garšu un ir lielisks papildinājums lielākajai daļai salātu. Pastāstīsim, kā gatavot humusu un kāpēc tas ir tik vērtīgs.


Recepte humusa gatavošanai mājās


Humuss pieder pie veselīgās pārtikas un ir iecienīta daudzu slavenību uzkoda. Pētnieki apgalvo, ka cilvēkiem, kuri regulāri lieto humusu, 32% retāk attīstās vēzis, 57% mazāks resnās zarnas vēža un 45% mazāks prostatas vēža attīstības risks. Ir daudz receptes, bet mēs izvēlējāmies 3 populārākās.
Klasiskā humusa recepte

SASTĀVDAĻAS

1,5 glāzes nomazgātu un nožāvētu turku zirņu
1/4 glāzes tahini (sezama pastas)
1/2 tējk. ķimenes
1/2 tējk. sāls
1/4 glāzes svaigas citronu sulas
2 ēd.k. ūdens
1/4 glāzes olīveļļas

PAGATAVOŠANA

1. Sajauciet turku zirņus, ķiplokus, ķimenes un sāli un sasmalciniet visu blenderī. Pakāpeniski pievieno citronu sulu un pēc tam ūdeni.

2. Tahini pievieno maisījumam un turpina jaukt. Kad masa kļūst viendabīga, pievienojiet olīveļļu un samaisiet.

3. Atstājiet humusu atdzist 30 minūtes. Varat papildus dekorēt uzkodu ar olīveļļu, veseliem zirņiem, sezama sēklām un garšaugiem. Labu apetīti!
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 00:52elza
Nekur tā arī neredzēju 14 dienu diētas aprakstu,- tikai kaut kādu ieteikumu!
0 2 Vakar 11:16gangnam-am
raksts normāls,bet varējāt to nelikt pa 15 lapām.Katrā lapā tikai pa diviem rakstiem!Tā ir klaja nekaunība no jūsu puses!Varējāt mierīgi rakstu izlikt 2-3 lapās.Vietas lapā ir daudz!Man kā jūsu saita lasītājam krīt uz nerviem spaidīt katru lapu uz priekšu.Domāju neesmu vienīgais lasītājs tāds!Saprotu ka jūs to dariet speciāli,lai lasītājus noturētu pēc iespējas ilgāk jūsu saitā un lai viņš vairāk skatītos jūsu reklāmas!!
0 1 Aizvakar 20:35Gaida
Nezin kāpéc Latvieši —tes receptes raksta nepilnīgi.Es neesmu pieredzéjusi kulināre,unkāpéc man būtu jāmin cik avenes jāpievieno biezpienam,un kur dabū aveńu sulu,cik zelatīna vajaga sulai??

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017