Izberz caur sietu biezpienu, redīsus sagriez salmiņos un neaizmirsti par mārrutkiem! Uzsmērē...

Advertisement
Advertisement

Terrina – tas ir franču virtuves ēdiens ķieģelīša veidā līdzīgs ruletei, blīvai pastētei un sacepumam. Tas tiek gatavots obligāti speciālā taisnstūra formā ar vāku, kas arī tiek dēvēta par terrinu. Šis ēdiens mēdz būt no gaļas, zivīm, dārzeņiem, biezpiena un augļiem.

 

Pateicoties taisnstūra formai terrinu ir ērti sagriezt šķēlītēs un pasniegt ar maizi, zaļumiem un mērcēm kā pikantu uzkodu.

 

 

 
Raksta turpinājums - lapa #1
Ja šim neparastajam un skaistajam malumam pievieno smaržīgus augus un garšvielas, sanāks ļoti gleznaina uzkoda, kuru tā vien gribās nobaudīt. Jo spilgtāks un bagātāks sastāvs, jo garšīgāks un interesantāks ēdiens. Šis garšīgais, aukstais kārums derēs kā ikdienas uzkodām, tā arī svētku galdam.

Vienkārša, garšīga uzkoda svinību galdam

Sastāvdaļas

• 400 g biezpiena
• 2 ēd.k. mārrutku sakņu
• 100 g redīsu
• 1 saišķītis diļļu
• 1 saišķītis pētersīļu
• 1 saišķītis sīpolloku
• 100 ml saldā krējuma
• 1 ēd.k.citronu sulas
• 1,5 tējk. želatīna
• sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana

1. Aplej želatīnu ar 3 ēd.k. vārīta, auksta ūdens. Atstāj uzbriest 10 minūtes. Pēc tam uzsildi želatīnu ūdens peldē, līdz tas pilnībā izšķīdīs.

2. Biezpienu izrīvē caur smalku caurduri vai sietu. Mārrutku sakni sarīvē uz rīves. Nomazgā redīsus un zaļumus, pēc tam tos smalki sagriez.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 10:01Inara
Laj vejcas
0 0 08:24 15.06Maiga
Kaadas mulkiibas saucamo naudas koka lapu sulu esmu likusi uz bruuces un viss labi sadzija vienaa mirklii.
0 0 08:04 15.06Lapsa
Un -BCFG-KĀPĒC NAV?????

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017