Kāpēc jāiemet zupā sīpolu miza: labs rezultāts!

Advertisement
Advertisement

Reti kāda saimniece iztiek mājās bez sīpola. Un, lai gan ne visiem patīk šis dārzenis, gandrīz visi zina, cik noderīgs ir sīpols - tajā ir daudz vitamīnu, un sīpolu fitoncīdi nogalina mikrobus.

 

Bet, diemžēl, no sīpola parasti tiek izmantoti tikai ap 30-40%. Un visnoderīgāko, kas var mums palīdzēt tikt galā ar slimībām, mēs metam atkritumu tvertnē. Runa ir par sīpolu mizām, kas satur vairāk mikroelementi nekā pats sīpols.

Raksta turpinājums - lapa #1
Noderīgās sīpolu īpašības

Kaut arī šis dārzenis liek mums raudāt, tas var kļūt par nenovērtējamu palīgu daudzās lietās. Tas, ko jūs uzzināsiet par sīpoliem, var jūs pārsteigt, bet tas noteikti būs noderīgs! Iepazīstināsim jūs ar šī kodīgā produkta īpašībām.
Sīpolu mizas kulinārijā

1. Sīpolu miza satur spēcīgu augu pigmentu, ko sauc par kvercetīnu, kas pazemina asinsspiedienu un palīdz novērst artēriju aizsprostošanos.

Tās nav ēdamas, bet to var pievienot zupai vai sautējumam. Zupai tās dos bagātīgu krāsu un apbrīnojamo aromātu, un, ja jūs pievienosiet zupai vēl sēnes... es iesaku izmēģināt.

Pētījumi rāda, ka sīpolu mizas satur daudz šķiedrvielu. Pievienojot tās pārtikai, tiek samazināts daudzu slimību risks, piemēram, resnās zarnas vēzis, aptaukošanās un diabēts.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 00:52elza
Nekur tā arī neredzēju 14 dienu diētas aprakstu,- tikai kaut kādu ieteikumu!
0 1 Vakar 11:16gangnam-am
raksts normāls,bet varējāt to nelikt pa 15 lapām.Katrā lapā tikai pa diviem rakstiem!Tā ir klaja nekaunība no jūsu puses!Varējāt mierīgi rakstu izlikt 2-3 lapās.Vietas lapā ir daudz!Man kā jūsu saita lasītājam krīt uz nerviem spaidīt katru lapu uz priekšu.Domāju neesmu vienīgais lasītājs tāds!Saprotu ka jūs to dariet speciāli,lai lasītājus noturētu pēc iespējas ilgāk jūsu saitā un lai viņš vairāk skatītos jūsu reklāmas!!
0 1 Aizvakar 20:35Gaida
Nezin kāpéc Latvieši —tes receptes raksta nepilnīgi.Es neesmu pieredzéjusi kulināre,unkāpéc man būtu jāmin cik avenes jāpievieno biezpienam,un kur dabū aveńu sulu,cik zelatīna vajaga sulai??

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017