Ķirbji ir ļoti veselīgi, taču tos ēst var ne katrs. Uzzini kāpēc.

Advertisement
Advertisement

Ķirbis – iemīļotākais rudens laika dārzenis. Daudziem patīk pamieloties ar ķirbju biezputru, kāds dod priekšroku to sacept cepeškrāsnī, bet kāds cits dievina ķirbju sēkliņas. Par ķirbja noderīgām īpašībām bija pateikts ļoti daudz, bet dažiem cilvēkiem šis produkts var būt bīstams un nesīs tikai ļaunumu. Tiksim skaidrībā, kam ķirbji nav ieteicami un kāpēc.

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Ķirbja īpašības

1. Ķirbji diabēta gadījumā

Ķirbjiem ir ļoti augsts glikēmiskais indekss, bet tas nozīmē, ka to lietošana var izraisīt pēkšņas cukura svārstības asinīs. Tāpēc ķirbji nav ieteicami cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu.
2. Ķirbji notievēšanas gadījumā

Daudzi speciālisti saka, ka ķirbji palīdz notievēt, bet šeit ir savas nianses. Ķirbju augstais glikēmiskais indekss apgrūtina notievēšanas procesu. Šeit viss triks slēpjas pagatavošanas veidā. Ja tu nevēlies atteikties no ķirbja, labāk izvēlēties receptes ar svaigiem ķirbjiem. Tajā ir mazāks glikēmiskais indekss un vairāk noderīgu vitamīnu.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 17:28Es arī brīnos
Kā vispār uz planētas zeme palicis kāds nemusulmanis! Sevišķi jābrīnās par frančiem, itāļiem, gruzīniem utt(vīns ir ikdienas deva), vāciešiem(alus ir ikdiena)?!!!:D
0 0 Aizvakar 10:01Inara
Laj vejcas
0 0 08:24 15.06Maiga
Kaadas mulkiibas saucamo naudas koka lapu sulu esmu likusi uz bruuces un viss labi sadzija vienaa mirklii.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017