“Klostera istabas” ekskluzīvā recepte! Ciemiņi nepacietībā gaida desertu…

Advertisement
Advertisement

Postpadomju laikos torte `Klostera istaba` – viena no visiecienītākajām. Šai receptei ir vairāki nosaukumi: `Malka zem sniega`, `Paugurs`, `Pagale`. Taču būtība viena un tā pati. Tās ir caurulītes no mīklas, saliktas kaudzītē un piesātinātas ar krējuma krēmu. Parasti ‘Klostera istabu’ gatavo ar konservētu ķiršu pildījumu. Man labāk garšo torte ar melnām plūmēm un riekstiem.

Raksta turpinājums - lapa #1
Torte “Klostera istaba”

Sastāvdaļas mīklai

• 3 olas
• 1 glāze cukura
• 1 glāze krējuma
• 250 g margarīna
• 4 glāzes miltu
• 0,5 ēd.k. sodas
• etiķis sodas dzēšanai

Sastāvdaļas pildījumam

• 200 g melno plūmju
• 200 g grieķu riekstu
• 100 g magoņu sēkliņas

Sastāvdaļas krēmam

• 1 l krējuma
• 350 g cukura
• 1 šokolādes tāfelīte rotāšanai
Pagatavošana

1. Atdali dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus sarīvē ar cukuru.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 17:28Es arī brīnos
Kā vispār uz planētas zeme palicis kāds nemusulmanis! Sevišķi jābrīnās par frančiem, itāļiem, gruzīniem utt(vīns ir ikdienas deva), vāciešiem(alus ir ikdiena)?!!!:D
0 0 Aizvakar 10:01Inara
Laj vejcas
0 0 08:24 15.06Maiga
Kaadas mulkiibas saucamo naudas koka lapu sulu esmu likusi uz bruuces un viss labi sadzija vienaa mirklii.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017