Lai mīkla būtu gaisīga, gatavojam no kefīra un aizmirstam par cepšanu pannā!

Advertisement
Advertisement

Bērnībā, es bieži pavadīju brīvdienas pie vecmāmiņas Dienvidu Kazahstānas apgabalā. Bezrūpīgo laiku es atcerējos ar kalniem uz horizonta, uzticamiem draugiem un neparastiem saldumiem.

 

Šelpeki, žent, čak-čaks un baursaki - lauku desertu saraksts. Ir kas īpašs to vienkāršībā, jo maniem bērniem garšo tas vairāk, kā veikala konditorejas izstrādājumi.

Raksta turpinājums - lapa #1
Visvairāk man garšo baursaki no kefīra mīklas. Vecmāmiņa vienmēr teica: ”Cik saimnieču, tik arī baursaki receptes”. Viņa gatavoja tos divos variantos: parastus, klāt pie pirmajiem ēdieniem un saldos, kuriem pāri uzbērts pūdercukurs.

Kazahstānas baursaki

Šodien es pastāstīšu, kā pagatavot baursaki, lai tie izdotos gaisīgi un maigi. Vislabāk tos ir cept augstā čuguna katliņā, bet es to daru uz pannas.
Sastāvdaļas:

1 kefīra glāze,
1 ola,
10 g sausā rauga,
3 ēd.k miltu,
1 tēj.k cukura,
1 ēd.k augu eļļas mīklai,
0,5 glāze ūdens,
1 tēj.k sāls,
augu eļļa cepšanai.
1. Uzsildi kefīru līdz 35-40 grādiem. Izkausē tajā cukuru, raugu un atstāj uz 20 minūtēm siltā vietā.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 21:24Merija
Smadzenes
0 0 Vakar 11:11Rubina
man trešais bērns piedzima ar pozitīvu asins grupu, jā, piekrītu par mūsu savādāko attieksmi pret citiem, ir tā sajūta ka esmu citāda,tā nav mazvērtības izpausme, bet visu vnk uztveram ar citām acīm, liekas viss ir tik pašsaprotams un bez liekiem komentāriem, itkā jau esmu to jau visu iepriekš pati piedzīvojusi, ne par velti saka par tādiem.... esam jocīgi..... un?.....varbūt gudrāki :))
0 1 Aizvakar 14:00ana
stāsts ir par cilvēkiem kopumā ne tikai par radiniekiem. J A KĀDS CILVĒKS IR NEPATĪKAMS NAV AR VIŅU JĀKOMUNICĒ NESKATOTIES UZ RADNIECISKĀM SAITĒM

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017