Lūk, kādēļ ir uzreiz jāizmet zaļie kartupeļi!

Advertisement
Advertisement

Daudzi cilvēki sauc kartupeļus par otro maizi. Un, es jums teikšu, ka tas ir pelnīti. Pasakiet, kurš no jums nesaglabā uz ziemu pāris kartupeļu maisus? Jūsu atbilde – vēl viens pierādījums, ka šis produkts ir īpaši populārs mūsu platuma grādos.


Diemžēl, dažreiz šis produkts var būt ne tikai kaitīgs, bet pat nāvējoši bīstams. Izrādās, ne velti kartupeļus rekomendē glabāt tumšā vietā. Tas ir tādēļ, ka kartupeļi, kuri ir nolikti saulainā vietā, paliek zaļi, un tajos izveidojas spēcīga inde – solanīns. Īpaši daudz tā ir pāraugušā kartupelī.



 

Raksta turpinājums - lapa #1
Lielās devās, solanīns izārda asins eritrocītus un slikti ietekmē centrālo nervu sistēmu.
Nonākot cilvēka ķermenī, solanīns var izsaukt atūdeņošanos, drudzi un krampjus. Gadās arī letāli iznākumi...
Austriešu zinātnieki uzskata, ka nelabvēlīgu ietekmi šī inde var atstāt, kad tā koncentrācija ķermenī ir augstāka par 40 mg uz 100 gramiem.

Atceries, ka 100 gr tikko izraktā kartupelī jau ir ne mazāk par 10 mg solanīna, pavasarī solanīna koncentrācija kartupeļos tikai aug.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

1 0 Aizvakar 10:20wowo
11, kāds 14?
0 1 14:56 18.10valdsi
14 galigi jums ar metamatiku iet buldogs 5 raibaid 4 un divi kauli nav gadijuma 11 jaliek ? jums veel par so darbu maksaa kauns
0 1 11:37 18.10kaut k'ads
stulbs bezpridzels!!!

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017