Lūk, kādēļ ir uzreiz jāizmet zaļie kartupeļi!

Advertisement
Advertisement

Daudzi cilvēki sauc kartupeļus par otro maizi. Un, es jums teikšu, ka tas ir pelnīti. Pasakiet, kurš no jums nesaglabā uz ziemu pāris kartupeļu maisus? Jūsu atbilde – vēl viens pierādījums, ka šis produkts ir īpaši populārs mūsu platuma grādos.


Diemžēl, dažreiz šis produkts var būt ne tikai kaitīgs, bet pat nāvējoši bīstams. Izrādās, ne velti kartupeļus rekomendē glabāt tumšā vietā. Tas ir tādēļ, ka kartupeļi, kuri ir nolikti saulainā vietā, paliek zaļi, un tajos izveidojas spēcīga inde – solanīns. Īpaši daudz tā ir pāraugušā kartupelī.



 

Raksta turpinājums - lapa #1
Lielās devās, solanīns izārda asins eritrocītus un slikti ietekmē centrālo nervu sistēmu.
Nonākot cilvēka ķermenī, solanīns var izsaukt atūdeņošanos, drudzi un krampjus. Gadās arī letāli iznākumi...
Austriešu zinātnieki uzskata, ka nelabvēlīgu ietekmi šī inde var atstāt, kad tā koncentrācija ķermenī ir augstāka par 40 mg uz 100 gramiem.

Atceries, ka 100 gr tikko izraktā kartupelī jau ir ne mazāk par 10 mg solanīna, pavasarī solanīna koncentrācija kartupeļos tikai aug.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

1 1 16:54 15.12oho
nu tik prasta reportāža,kā kāda pamatskolniece būtu to gatavojusi. Sen jau šī tēma izrunātra internetā,baigo svaigumu atraduši,ha! Pie mums,kā zināms,šādi konkursi nenotiek un arī balvas šādas var negaidīt!
0 1 07:19 15.12Evita
Tajos laikos ne tikai maize bet viss bija daudz garsigaks.
1 1 16:09 14.12edzaa
vaij tiesam visa latvija nevienc neprot icepti tadu maijzi ka 25-30 gadu atpakal , vaij tas ir tik gruti , manas bernibas maijzei ir nenovertejama cena , , ,esmu braukajis pa daudziem gada tirdziniem untt, un neka pircis visu veidu un cenu maizi bet pat tuvu tam nau , kas notiek lv ,,

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017