Lūk, kāpēc PSRS laikos baltmaize bija garšīgāka! Bērnībā ar ievārījumu to bāzu aiz abiem vaigiem…

Advertisement
Advertisement

Vai vēl atceries griežamās baltmaizes garšu, kuru cepa vēl Padomju Savienības laikos? Reti kurš no bērniem pa ceļam no veikala uz mājām, varēja aiznest neaiztiktu šo maiznīcas izstrādājumu. Obligāti vajadzēja noēst doniņu – visgaršīgāko daļu.


Un jau mājās vajadzēja steigšus, kamēr neviens no pieaugušajiem neredz, sadabūt burku ar ievārījumu un trekni apsmērēt nekārtīgi nogriezto gaisīgo maizes mīkstumu ar piena piegaršu…

Raksta turpinājums - lapa #1
Laikos, kad mājās nepalika ne piliena ievārījuma, varēja pielietot viltību un iemērkt baltmaizes šķēlīti ūdenī, pēc tam apkaisīt to ar cukuru un ierīvējot noēst. Cik dārgas ir tādas atmiņas…
Padomju maize

Diemžēl, šodienas bērni nevar nogaršot to sagriezto baltmaizi, kuras garša ir pazīstama daudziem pieaugušajiem. Un viss tikai tāpēc, ka mainīta recepte un gatavošanas tehnoloģija.
Padomju laikos visu maizi gatavoja pēc gostiem (standartiem). Eksistēja pat speciāli raksti, kuros bija pa etapiem aprakstīts, kā sagatavot griežamo baltmaizi. Ražotājiem nebija ne mazākās iespējas atkāpties no standarta.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 20:45gunca
es arī pēc matu krāsas
0 0 Vakar 13:59Laura
Ja sobrid ari dzivoju ar vienu, kurs man parbauda telefonu, pierakstus. Jaatskaitas kur eju, cikos busu majas. Viena nekur nevaru iet. Katru dienu stridas. Taisa problemas.dzivoju ka cietuma. Nevaru pat ar draugiem satikties.
0 1 Aizvakar 19:57anete
Es gan zināju. Mamma strādāja sabiedriskajā ēdināšanā, un arī mājās ievēroja visas higiēnas normas.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017