Lūk, kāpēc mazgāt gaļu pirms gatavošanas ir nāvīgi bīstami!

Advertisement
Advertisement

Atnāc no tirgus, attin miesnieka rūpīgi satīto saini vai izņem vistas fileju no iepakojuma un tūlīt pat ienāk prātā doma: vai nenoskalot iegādāto produktu zem tekoša ūdens pirms gatavošanas? Šķiet, šī higiēniskā procedūra tikpat nepieciešama kā roku mazgāšana pirms ēšanas. Ja nu pēkšņi miesnieks nav tīrīgs, arī mušu tirgū netrūkst. Taču gaļas mazgāšana ne tikai nepalīdz atbrīvoties no iespējamām baktērijām, bet tās izplata pa visu virtuvi.

Raksta turpinājums - lapa #1
Tātad, vai gaļu vajag mazgāt? Mēs paskaidrosim, kāpēc tikko pirktu gaļu nekādā gadījumā nedrīkst pakļaut tādam pārbaudījumam! Lai kā rokas neniezētu, bet nevajadzētu.
Gaļas apstrāde

Katra saimniece zin, ka visi produkti pirms gatavošanas kārtīgi jānomazgā. Augļus, dārzeņus, olas – visu bez ierunām uz mazgāšanu. Un cik gan liels vilinājums ar gaļu izdarīt tāpat. Nav skaidrs, kur tā atradusies, nesaprotams, kurš to aizticis un kādas mušas uz tās sēdējušas! Taču kulinārijas lietu speciālisti vienā balsī apgalvo, ka, lai kādu gaļu tu nebūtu nopircis, to mazgāt kategoriski nedrīkst.

Veltīgos mēģinājumos nomazgāt no gaļas kaitīgās baktērijas, tu tikai pasliktini situāciju. Iedomājies, kā visas šīs mikroskopiskās baktērijas kopā ar ūdens molekulām iekļūst tev tieši mutē, nokļūst uz ādas, apkārt izlietnei, uz citiem produktiem un pat uz apģērba.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 10:01Inara
Laj vejcas
0 0 08:24 15.06Maiga
Kaadas mulkiibas saucamo naudas koka lapu sulu esmu likusi uz bruuces un viss labi sadzija vienaa mirklii.
0 0 08:04 15.06Lapsa
Un -BCFG-KĀPĒC NAV?????

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017