Ne par ko neuzminēsi, ko šie cilvēki dara purvā! Bet mēs pēc tam to ēdam...

Advertisement
Advertisement

Vai esi kādreiz aizdomājies par to, kā lasa dzērvenes? Tās taču ir ļoti sīkas ogas,kuras aug pie pašas zemes. Tās lasīt – tīrā mocība! Kamēr salasīsi groziņu ogu, mugura stīva un rokas-kājas krīt nost aiz noguruma.


No kurienes gan lielveikalos tik daudz dzērveņu plauktos? Turklāt, bez svaigajām ogām, tiek pārdoti arī dzērveņu džemi, morsi un citi saldumi... Cik daudz strādnieku nepieciešams, lai salasītu tādu milzīgu daudzumu ogu!

Raksta turpinājums - lapa #1
Izrādās, mūsdienās dzērveņu lasīšana arī ir mehanizēta. Pats šis process ir tik neparasts, ka nav grēks par to pastāstīt sīkāk.
Lai dzērvenes varētu lasīt automatizētā veidā, tās audzē speciālās plantācijās – čekos.
Lauki, kuros audzē dzērvenes, ar kaut ko atgādina rīsa plantācijas. No visām pusēm tie ir ieskauti ar smilšu valni, kuri nepieciešamības gadījumā droši notur ūdeni čeka iekšienē.
Kad dzērvenes sāk nogatavoties, tajās veidojas nelieli tukšumi. Pateicoties tam, ogas kļūst vieglākas par ūdeni un turas tā virspusē. Lai novāktu ražu, čeku applūdina līdz 50 cm, tad ūdeni sakuļ ar speciālu kombainu.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Pirms 26 minūtēmFifa
Nezinu gan kā zirgs atšķiras no liellopa , abi pēc raksta ēd vienu un to pašu.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017