Paņem divas olas un atdali dzeltenumus no baltumiem, bet pēc tam… Lūk, tāda japāņu tehnoloģija!

Advertisement
Advertisement

Kā parasts, olas vai nu vāra, vai gatavo parastu olu kulteni. Tajā pašā laikā no šī lieliskā produkta var iztaisīt īstu kulinārijas brīnumu!


Pirms nedēļas es ciemojos pie savas tuvas draudzenes, kura nesen atgriezās no ilgstoša komandējuma. Tieši pie viņas es ieraudzīju to, ar ko gatavojos pārsteigt visus savus mājiniekus nu jau strauji tuvojošās vārdadienā.

 
Raksta turpinājums - lapa #1
Anna – valodniece, viņa strādā austrumu kultūru katedrā un specializējas Japānā, bet no darba brīvajā laikā viņa aizraujas ar kulināriju. Es arī agrāk biju sajūsmā par viņas gardajiem ēdieniem, bet šoreiz biju vienkārši satriekta uzzinot, ka skaistais kārums uz galda – nevis jaunmodīgs deserts, bet pašas parastākās olas, kuras Anna izvārīja pēc japāņu tehnoloģijas.
Draudzene pastāstīja man par to, ka Uzlecošās saules zemē ēdiena ārējam izskatam pavāri pievērš ne mazāku nozīmi kā tā garšai. Tāpēc pat tādai vienkāršai kulinārijas operācijai kā olu vārīšana Japānā izstrādāja personīgu pieeju.

Šis triks sajūsminās pat izsmalcinātu kulināru, turklāt viss gatavojas tik vienkārši, ka ar to tiks galā pat skolnieks!
Kā labāk izvārīt olas
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 20:35Gaida
Nezin kāpéc Latvieši —tes receptes raksta nepilnīgi.Es neesmu pieredzéjusi kulināre,unkāpéc man būtu jāmin cik avenes jāpievieno biezpienam,un kur dabū aveńu sulu,cik zelatīna vajaga sulai??
0 0 Vakar 17:28Es arī brīnos
Kā vispār uz planētas zeme palicis kāds nemusulmanis! Sevišķi jābrīnās par frančiem, itāļiem, gruzīniem utt(vīns ir ikdienas deva), vāciešiem(alus ir ikdiena)?!!!:D
0 0 Aizvakar 10:01Inara
Laj vejcas

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017