Pati vienkāršākā rulete manā dzīvē, 10 minūtes gatavošanai! Galvenais noslēpums – neklapēt gaļu...

Advertisement
Advertisement

Pati vienkāršākā rulete manā dzīvē, 10 minūtes gatavošanai! Galvenais noslēpums – neklapēt gaļu ar āmuriņu, bet…


Iesācējiem kulinārijā gaļas rulete šķiet ēdiens no fantastikas pasaules. Ko tur slēpt, arī pieredzējušām saimniecēm tā izdodas ne vienmēr. Te sausa, te neturas kopā, nekādas stabilitātes.

Raksta turpinājums - lapa #1
Pirkt rūpnieciski ražotas desas nav ieteicams zināmu iemeslu pēc. To sastāvā ir viss, izņemot gaļu! Taču pēc ilgiem meklējumiem man izdevās atrast universālu gaļas ēdienu. Šī rulete lieliski noder gan svētku galdam, gan sviestmaizēm bērniem uz skolu.

Sulīga un mīksta, tā būs garšīga ar pildījumu un bez tā. Ir neliels noslēpums, kas padara mājas vistas ruleti par ideālu. Tas nav želatīns un nederīgā pārsiešana ar diegiem. Galvenais, paņemt pareizo gaļu! Labākā būs nevis fileja, no kuras rulete sanāk pasausa, bet visparastākie vistas šķiņķīši! Klāt pie augstāk minētām priekšrocībām tā ir krietni lētāk.
Vistas rulete ar pildījumu

Теv vajadzēs

• 5 gab. vistas šķiņķīšu
• 4 gab. mērcētus vai svaigus skābus ābolus
• 1 ēd.k. citronu sulas
• 30 g ķirbju sēklu
• 50 g grieķu riekstu
• 1 šķipsniņa kaltētas ingvera saknes
• 1 šķipsniņa timiāna
• 1 šķipsniņa muskatrieksta
• sāls, pipari pēc garšas

Gatavošanas procesā nepieļauj trīs izplatītas kļūdas.

Nekādā gadījumā gaļu neklapē ar āmuriņu. Šī darbība sabojās gaļu nevis padarīs mīkstāku. Pēc izcepšanas tāda rulete vienkārši sairs. Ruleti neaizšuj ar diegiem vai zobu bakstāmiem kociņiem, to veido ar pergamenta vai plēves palīdzību. Rulete sanāks sulīga un veselīga, ja uz cepamās plāts uzliet nedaudz ūdeni.
Pagatavošana

1. Vistu šķiņķīšus nomazgā tekošā ūdenī un noņem lieko mitrumu ar papīra dvieļiem. Atdali gaļu no kaula. Ja vēlies, ādu var noņemt, bet labāk cept kopā ar to, tā būs garšīgāk.
2. Apklāj smalcināšanas dēli ar pārtikas plēvi un izliec uz tās gaļu vienmērīgā slāni. Pāri pārklāj vēl vienu plēves slāni. Ļoti maigi izklapē gaļu ar mīklas rulli, bet nekādā gadījumā neizmanto gaļas āmuriņu! Tas ir saudzīgākais gaļas sagatavošas veids cepšanai.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Pirms 27 minūtēmFifa
Nezinu gan kā zirgs atšķiras no liellopa , abi pēc raksta ēd vienu un to pašu.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017