Satriecošs karstais ēdiens Jaungadam! Sulīga gaļa, kraukšķīga mīkla un tas viss uz koka iesmiņa…

Advertisement
Advertisement

Aromātisks, sacepts līdz brūnai garoziņai, pilns ar gaļas sulām ļuļa kebabs – izplatīts ēdiens Kaukāzā, Vidusāzijas valstīs un Balkānos.

 

Ļuļa kebaba gatavošanas īpatnība ir ilgstoša maltās gaļas maisīšana. Tā maisīt to vajag tāpēc, lai no gaļas izdalītos proteīns un maltā gaļa kļūtu viskoza un blīva. Tādā veidā tā labi turas uz iesma un neizjūk.

Raksta turpinājums - lapa #1
Jaungada galdam mēs piedāvājam neparastu recepti – vistas ļuļa kebabu mīklā. Īpašu oriģinalitāti tam piešķir raksts no kārtainās mīklas. Tāds ēdiens izskatās skaisti un garšīgi!
Ļuļa kebabs no vistas

Klasiskā variantā tiek izmantota jēra gaļa, bet mūsu virtuvei aktuālāka būs cūkgaļa, liellopu vai vistas gaļa. Jo vairāk gaļā tauku, jo maigāks sanāks ļuļa kebabs. Tāpēc vistai var pievienot liellopu vai cūkas gaļu, vai sīki sagrieztu speķi bez ādas.
Sastāvdaļas

• 600 g vistas filejas
• 1 sīpols
• 100 g melnās plūmes
• 200 g kārtainās mīklas
• sāls un pipari pēc garšas
• baziliks pēc garšas
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 21:33Sanita
Lūdzu par Mežāzi tieši tik pat perfekti pastāstītu rakstu
1 0 Vakar 11:00Hm
Maiga Vavere
0 1 Vakar 08:30Alda
JĀ! Viss Precīzi!

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017