Satriecošs karstais ēdiens Jaungadam! Sulīga gaļa, kraukšķīga mīkla un tas viss uz koka iesmiņa…

Advertisement
Advertisement

Aromātisks, sacepts līdz brūnai garoziņai, pilns ar gaļas sulām ļuļa kebabs – izplatīts ēdiens Kaukāzā, Vidusāzijas valstīs un Balkānos.

 

Ļuļa kebaba gatavošanas īpatnība ir ilgstoša maltās gaļas maisīšana. Tā maisīt to vajag tāpēc, lai no gaļas izdalītos proteīns un maltā gaļa kļūtu viskoza un blīva. Tādā veidā tā labi turas uz iesma un neizjūk.

Raksta turpinājums - lapa #1
Jaungada galdam mēs piedāvājam neparastu recepti – vistas ļuļa kebabu mīklā. Īpašu oriģinalitāti tam piešķir raksts no kārtainās mīklas. Tāds ēdiens izskatās skaisti un garšīgi!
Ļuļa kebabs no vistas

Klasiskā variantā tiek izmantota jēra gaļa, bet mūsu virtuvei aktuālāka būs cūkgaļa, liellopu vai vistas gaļa. Jo vairāk gaļā tauku, jo maigāks sanāks ļuļa kebabs. Tāpēc vistai var pievienot liellopu vai cūkas gaļu, vai sīki sagrieztu speķi bez ādas.
Sastāvdaļas

• 600 g vistas filejas
• 1 sīpols
• 100 g melnās plūmes
• 200 g kārtainās mīklas
• sāls un pipari pēc garšas
• baziliks pēc garšas
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 1 Vakar 19:57anete
Es gan zināju. Mamma strādāja sabiedriskajā ēdināšanā, un arī mājās ievēroja visas higiēnas normas.
1 0 Aizvakar 10:46K
Nezināju, izrādās vista un gaļa vispār ir lielākie piesārņojuma avoti virtuvē! Un tā ir jā slauka ar salvetēm lai šis piesārņojums nenonāktu uz virtuves priekšmetiem. Ar ko domā cilvēks kurš to raksta vai izkopē.?
0 1 14:14 18.01Aija
Dažas lietas gan ir muļķības

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017