Aleksandrijas mīkla priekš kūkām. Pagatavot var viegli, sanāk daudz porcijas,un garšo pārsteidzoši!

Advertisement
Advertisement

Manā ģimenē ir tradīcija: pašā gaišajā priekšvakarā cept Lieldienu kuliču. Recepti mēs mantojām no vecvecmāmiņas un tā ir vienkārši perfekta. Izceptais gardums ir sulīgs, salds un neticami garšīgs!

Raksta turpinājums - lapa #1
Aleksandrijas mīkla kūkām

Sastāvdaļas

1 L silta piena;
1 kg cukura;
500 g sviests;
10 olas;
3 olu dzeltenumi;
150 g svaiga rauga;
1 tējkarote sāls;
200 g tvaicētu rozīņu;
100 g sukādes;
15 g vaniļas cukura;
2 ēdamk.k. konjaka;
2.5 kg miltu.
Pagatavošana

1.Sagatavo mīklu jau vakarā. Lai to izdarītu, samaisa olu dzeltenumus, olas, cukuru un pārlej ar uzsildītu pienu. Tad pievieno saspiestu raugu un izkausētu sviestu. Sajauc visas sastāvdaļas un atstāj uz 8-12 stundām istabas temperatūrā.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 14:23 20.09Ilze
91.psalms
0 0 21:52 15.09Laura
nepareizi,bet labi ka sanāk jaunāka.
0 1 18:16 15.09Tamāra
jā,arī man nekas pareizi

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017