Garšīgu kāpostu tīteņu pagatavošanas noslēpums

Advertisement
Advertisement

Kāpostu tīteņi tiek gatavoti katrā ģimenē un katrā mājā ir sava recepte. Tomēr tas nenozīmē, ka nevajadzētu eksperimentēt ar sastāvdaļām. Šodien mēs piedāvājam tev mēģināt pagatavot ļoti īpašus kāpostu tīteņus pēc senas čigānu receptes.

Raksta turpinājums - lapa #1
Paši čigāni jokojoties saka, ka visgaršīgākie kāpostu tīteņi izdodas no zagta tītara, kaut gan šo kāpostu tīteņu noslēpums nav tajā. Mēs stāstām, kā pagatavot sulīgus kāpostu tīteņus čigānu gaumē.
Kā pagatavot garšīgus kāpostu tīteņus

Sastāvdaļas

• 100 g rīsu
• 1 kg maltas cūkgaļas
• 1 kg kāpostu lapu
• 4 sīpoli
• 1 burkāns
• 1 saldais pipars
• 1 tomāts
• 3 ēd.k. tomātu pastas
• augu eļļa
• lauru lapa
• sāls un pipari pēc garšas
• garšvielas
Pagatavošana

1. Sākumā sagatavo kāpostu lapas tīteņiem. Šeit nekāda īpaša noslēpuma nav: kāpostam izgriez serdi un kāpostgalviņu liec vārīties lielā katlā. Vāri 2 minūtes, izņem un atdali virsējās, mīkstas kļuvušās lapas. Tā dari vairākas reizes.
2. Kamēr lapas atdziest, laiks gatavot pildījumu. Rīsus aplej ar vārōšu ūdeni un kārtīgi nomazgā. Ūdeni nokās un rīsiem pievieno malto gaļu. Vārdu sakot maltai gaļai jābūt vidēji taukainai, lai tīteņi izdotos garšīgi.
3. Labi pasāli un sapiparo rīsu un maltās gaļas maisījumu. Tagad pats laiks darboties ar dārzeņiem. Smalki sagriez sīpolus un burkānu, apcep augu eļļā uz pannas. Cep 5 – 7 minūtes, pēc tam pievieno smalki sagrieztu saldo piparu.
4. Dārzeņiem pievieno tomātu pastu un kārtīgi izmaisi. Dārzeņus ar pastu cep apmēram 2 minūtes, visu laiku maisot. Gatavos dārzeņus sadali uz pusēm.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Pirms 27 minūtēmValdis
par Vaciju viss taisnibu , bet pedejas nav Latvijaa
0 0 10:45 21.03Es
Un Norvēģijā vēl ne tādus skatus var ieraudzīt--kā saka-cēlies un vēlies!
1 1 10:20 21.03ruta
Mēs varam šausmināties un smieties, bet patiesībā viņi ir nelaimīgi cilvēki.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019