Instrukcija degvīna mīklas pagatavošanai

Advertisement
Advertisement

Pieredzējušām saimniecēm, kuras bieži cep, ir savs slepens elements. Lai kūkas un pīrāgi sanāktu pārsteidzoši garšīgi, viņas mīklai pievieno nedaudz degvīna.

Raksta turpinājums - lapa #1
Iereibušas mīklas gatavošana pārsteidzoši maigiem un maigiem pīrāgiem nav grūta. Pirmkārt tas attiecas uz rauga mīklu, kuru alkohols mīl vairāk nekā jebkuru citu.
Degvīna mīkla
Pastāv konditorejas izstrādājumu receptes ar dažāda veida alkoholu - spirtu, degvīnu, vīnu, brendiju, rumu un pat alu.
Tās apvieno tas, ka minimālais alkohola daudzums mīklai ir 1 tējkarote un maksimums ir 1 ēdamkarote uz 1 kg svara (pārrēķinot spirta daudzumā).
Sastāvdaļas ieraugam

• 30 g svaiga rauga
• 0,5 glāzes silta ūdens
• 1 ēd.k. cukura
• milti (tik daudz, lai sanāk krējuma konsistences mīkla)

Sastāvdaļas mīklai

• 1 kg miltu
• 2 ēd.k. degvīna
• 2 olas
• 200 g sviesta
• 2 ēd.k. augu eļļas
• 3 ēd.k. krējuma
• 1 tējk. sāls
• 1,5 glāzes piena
• 0,5 glāzes cukura
Pagatavošana

1. Raugu izšķīdini siltā ūdenī ar cukuru, pievieno miltus līdz krējuma konsistencei un atstāj siltā vietā uz 20 – 30 minūtēm, kamēr ieraugam parādās putas un tas paceļas kā cepurīte.

2. Sajauc mīklai nepieciešamās olas ar cukuru. Stipri sakult nevajag.

3. Pēc 30 minūtēm ieraugam pievieno olu masu, degvīnu, sviestu, augu eļļu, sāli un kārtīgi izmaisi visu masu. Sviestu nekausē, bet atlaidini istabas temperatūrā.
4. Nelielām porcijām pievieno pusi no miltiem, izšķīdini ar siltu pienu un iejauc bieza krējuma konsistences mīklu.

5. Gatavo mīklu uz vienu stundu noliec siltā vietā uzrūgt.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 21:54 17.03Fiksais
Priekšroka vienmēr ir tr.līdzeklim kurš virzās pa galveno ceļu.
1 0 11:28 17.03Alda
Varbūt vajag smidzināt ar viegli rozā permangāna šķīdumu,vai zero coca colu,vai arī jāpārstāda svaigā orhideju zemē.Grūti teikt,vajag pamēģināt.
0 0 00:22 17.03Амина
Полный бред
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019