Instrukcija kartupeļu pagatavošanai pergamentā

Advertisement
Advertisement

Katrai saimniecei jābūt savām ātro ēdienu receptēm, kuras izglābj un patīk visiem. Tā kā manā ģimenē visi ir lieli kartupeļu mīļotāji, tad arī mana kroņa recepte ir ar šī lieliskā dārzeņa pielietojumu.


Šī recepte ir ļoti vienkārša, jo gatavojot tādā veidā, kartupeli nevajag pat mizot. Turklāt derēs pat sīkākie: jo mazāki, jo labāk. Rezultātā ēdiens sanāk garšīgs un aromātisks, pateicoties rozmarīnam un timiānam. Bet cik gan garšīgs ir cepts ķiploks…

Raksta turpinājums - lapa #1
Veseli cepti kartupeļi

Ja nu pēkšņi kāds vēl nav mēģinājis cept kartupeļus tādā veidā? Silti iesaku!

Šodien mēs tev pastāstīsim, kā pagatavot kartupeļus ar rozmarīnu un timiānu pergamentā. Aromāts apreibinošs!
Sastāvdaļas

• 1 kg kartupeļu (mazu)
• 6 ķiploka daiviņas
• 2–3 ēd.k. olīveļļas
• sāls (jūras, rupjā) pēc garšas
• melnie pipari pēc garšas
• rozmarīns un timiāns pēc garšas
Pagatavošana

1. Kartupeļus nomazgā, bet nemizo. Ja kartupeļi ir mazi, tad tie derēs veseli. Lielos kartupeļus pārgriez uz pusēm. Pievieno olīveļļu.
2. Kartupeļus liec formā uz pergamenta lapas, pievieno ķiplokus. Tos tīrīt nevajag!
3. Kartupeļus apkaisa ar sausu timiānu un rozmarīnu. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4. Kartupeļus ietin pergamentā un liec tos 200 grādu karstā cepeškrāsnī uz 45 minūtēm.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 08:25Valdis
par Vaciju viss taisnibu , bet pedejas nav Latvijaa
0 0 10:45 21.03Es
Un Norvēģijā vēl ne tādus skatus var ieraudzīt--kā saka-cēlies un vēlies!
1 1 10:20 21.03ruta
Mēs varam šausmināties un smieties, bet patiesībā viņi ir nelaimīgi cilvēki.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019