Kā izvēlēties saldus mandarīnus

Advertisement
Advertisement

Padomju laikos Jaungada svētku galvenas atribūts (neskaitot olivjē) bija mandarīni, turklāt izvēlēties īpaši nevajadzēja – tirgū viena šķirne bija pāri galvai. PSRS laiku rindas pēc oranžajiem augļiem sen jau pagājušas, plaukti lūzt no sulīgu augļu izvēles, bet pircējiem galva reibst – Abhāzijas, Marokas, Spānijas…


Jaunā gada priekšvakarā vietējos tirgos pārdevēji runā bez apstājas, stāstot prasīgiem pircējiem kā izvairīties no skābās pēcgaršas un nopirkt vissulīgākos un saldākos mandarīnus svētku galdam. Mēs noklausījāmies vairākus profesionālus padomus, ņēmām vērā kvalitātes kritērijus un noskaidrojām, kā nekļūdīties, pērkot iemīļoto Jaungada augli!

Raksta turpinājums - lapa #1
Saldie mandarīni

Mandarīns – tas nav tikai Jaunā gada simbols, tas ir ļoti garšīgs un veselīgs auglis! Mandarīna aromāts uzlabo garastāvokli un rada svētku gaisotni, turklāt tas spēj ierosināt apetīti, uzlabot vielmaiņas procesus un apgādāt organismu ar nepieciešamajiem vitamīniem un mikroelementiem. Kā gan izvēlēties mandarīnus, lai gūtu maksimālu labumu un baudu?

Izcelsmes valsts

1. Аbhāzija
Tieši Abhāzijas mandarīni vairākumam asociējas ar Jauno gadu, bet, kad apaļīgie augļi greznojas vitrīnā, diezin vai gribēsies ko citu. Tādi mandarīni mazāk pakļauti apstrādei, tāpēc tiek uzskatīti par ekoloģiski tīriem.

Šo mandarīnu atšķirīgā pazīme – gaiši oranžs mizas tonis, nav kalibrēti (viens ir lielāks, cits mazāks), sulīgas daiviņas un viegli skāba garša. Ja tu dod priekšroku tikai mandarīniem bez sēkliņām, pievērs uzmanību tieši Abhāzijas augļiem, jo sēkliņas tajos praktiski nav sastopamas.
2. Spānija

Mandarīni no Spānijas praktiski vienmēr ir saldi, bet to miza viegli lobās. Tiesa, tiem, kam nepatīk sēkliņas, nāksies ciest – spāņu mandarīnos to ir pa pilnam. Parasti šie mandarīni ir vidēja lieluma, gandrīz visi vienādi, spilgti oranži, ar lielu poru mizu un bieži vien ar zaļiem zariņiem.

3. Тurcija

Тurcijas mandarīni parasti ir lētāki par saviem radiniekiem no Abhāzijas un Spānijas, sēkliņu tajos praktiski nav, bet miza atšķiras ar dzeltenu vai gaiši oranžu toni. Turcijas mandarīni pēc lieluma ir visi kā viens – nav neviena nejauši iekļūvuša giganta, kurš izceltos citu vidū.

Ir vēl viena Turcijas augļu atšķirīga pazīme – glancēta miziņa, pret kuru piegādātāji izturās saudzīgi. Ir jāpiezīmē, ka skaistā mandarīnu miziņa nekādi neietekmē to garšu un saldumu, bet turku augļi visbiežāk ir skābākie no visiem.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 06:06vanda
Precīzi par Zivīm, Dvīņiem un Strēlniekiem!
0 0 Aizvakar 13:19mārīte
nepiežmiedz savas IESPĒJAS pārāk strikti.. (M.M.)
0 0 19:09 12.02mārite
..orģināls, varbūt, ir tikai EGO - vien tikai KĀ to pārtulkos...

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019