Kā saka itāļi, nav porkettas – nav svētku! Gatavoju, nežēlojot garšvielas, dāsni un ar vērienu.

Advertisement
Advertisement

Porketta – gandrīz visizplatītākais itāļu virtuves ēdiens. Tiem, kas nav lietas kursā, porketta – tā ir rulete no cūkgaļas, apcepta līdz zeltainai garoziņai cepeškrāsnī. Dzimtenē pikanto ēdienu gatavo kā mājās, tā dažādos gadatirgos, ielu ēdienu festivālos un ne tikai.


Bieži no itāļiem var dzirdēt: “Nav porkettas – nav svētku!”. Un tas ir pilnīgi pelnīti, jo ēdiens sanāk neticami garšīgs un sulīgs.

Raksta turpinājums - lapa #1
Tradicionāli vienas ruletes pagatavošanai itāļi izlieto visu cūkas liemeni, bet mums tāds gaļas daudzums nav vajadzīgs. Vai tad mēs noēdīsim veselu cūku? Mūsu redakcija piedāvā pagatavot ruleti 5 – 6 porcijām.
Cūkgaļas ruletes recepte

Sastāvdaļas

• 1,5 kg cūkas lāpstiņas
• 2 ēd.k. salvijas
• 3 ēd.k. apelsīnu mizas
• 2 ēd.k. diļļu sēklu
• 2 ēd.k. rozmarīna
• 6 ķiploka daiviņas
• 2 tējk. sāls
• 3 ēd.k. olīveļļas
• 1/2 tējk. malto piparu

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 18:16Sieviete
Visus egoistus, centrētos uz sevi pamest, mīlēt sevi, cienīt sev, neļaut par sevi bradāt kā par dubļu peļķi, nebūt ideālai ,bet būt laimīgai, pārgulēt sevis dēļ ,bet ne tāpēc, ka to grib viņš.Uz priekšu meitenes!
0 0 19:44 18.10mārīte
..pēc KĀ smaržo kaisle?!! (no virsraksta senos preses materiālos) - - pēc dabīgiem , nepārsātinātiem utt...
0 0 17:34 18.10mārīte
..ja CILVĒKAM, lai sakrātu naudu bērnu dzimšanasdienas dāvanām jāņem prece katalogā uz nomaksu, vai tas ir OBJEKTĪVS RISINĀJUMS?

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017