Kā saka itāļi, nav porkettas – nav svētku! Gatavoju, nežēlojot garšvielas, dāsni un ar vērienu.

Advertisement
Advertisement

Porketta – gandrīz visizplatītākais itāļu virtuves ēdiens. Tiem, kas nav lietas kursā, porketta – tā ir rulete no cūkgaļas, apcepta līdz zeltainai garoziņai cepeškrāsnī. Dzimtenē pikanto ēdienu gatavo kā mājās, tā dažādos gadatirgos, ielu ēdienu festivālos un ne tikai.


Bieži no itāļiem var dzirdēt: “Nav porkettas – nav svētku!”. Un tas ir pilnīgi pelnīti, jo ēdiens sanāk neticami garšīgs un sulīgs.

Raksta turpinājums - lapa #1
Tradicionāli vienas ruletes pagatavošanai itāļi izlieto visu cūkas liemeni, bet mums tāds gaļas daudzums nav vajadzīgs. Vai tad mēs noēdīsim veselu cūku? Mūsu redakcija piedāvā pagatavot ruleti 5 – 6 porcijām.
Cūkgaļas ruletes recepte

Sastāvdaļas

• 1,5 kg cūkas lāpstiņas
• 2 ēd.k. salvijas
• 3 ēd.k. apelsīnu mizas
• 2 ēd.k. diļļu sēklu
• 2 ēd.k. rozmarīna
• 6 ķiploka daiviņas
• 2 tējk. sāls
• 3 ēd.k. olīveļļas
• 1/2 tējk. malto piparu
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 11:23Tu
Nelasiet šī 150 kilogramīgā cilvēka komentārus.... :)
0 1 Vakar 20:33Laura
Vienreiz man tā bija .Takā ,tā ir liela patiesība!
0 0 Vakar 01:00Rooo
Stipras sievietes ir sievietes ar olām,un vīriešiem tādas nafig nav vajadzīgas!Tā nu nāksies tai stiprajai dzīvot ar savām spēļmantiņām vienai pašai un sarunāties ar sevi!Pilnīgs murgs!!!

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017