Kā saka itāļi, nav porkettas – nav svētku! Gatavoju, nežēlojot garšvielas, dāsni un ar vērienu.

Advertisement
Advertisement

Porketta – gandrīz visizplatītākais itāļu virtuves ēdiens. Tiem, kas nav lietas kursā, porketta – tā ir rulete no cūkgaļas, apcepta līdz zeltainai garoziņai cepeškrāsnī. Dzimtenē pikanto ēdienu gatavo kā mājās, tā dažādos gadatirgos, ielu ēdienu festivālos un ne tikai.


Bieži no itāļiem var dzirdēt: “Nav porkettas – nav svētku!”. Un tas ir pilnīgi pelnīti, jo ēdiens sanāk neticami garšīgs un sulīgs.

Raksta turpinājums - lapa #1
Tradicionāli vienas ruletes pagatavošanai itāļi izlieto visu cūkas liemeni, bet mums tāds gaļas daudzums nav vajadzīgs. Vai tad mēs noēdīsim veselu cūku? Mūsu redakcija piedāvā pagatavot ruleti 5 – 6 porcijām.
Cūkgaļas ruletes recepte

Sastāvdaļas

• 1,5 kg cūkas lāpstiņas
• 2 ēd.k. salvijas
• 3 ēd.k. apelsīnu mizas
• 2 ēd.k. diļļu sēklu
• 2 ēd.k. rozmarīna
• 6 ķiploka daiviņas
• 2 tējk. sāls
• 3 ēd.k. olīveļļas
• 1/2 tējk. malto piparu

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 1 Šodien 08:28gunta
Paldies par padomiem,šur tur taisnība,bet paties;ibā šodienas modei padoties-tad labāk taisnā ceļā uz trako māju. Ja runājam pa frizūrām,tad neviss sakārtotas frizūras ir parūkas,bet gan ''petuhi, izrobotās,un vēl t..ādas kur grūti nosaukt par matu sakārtojumu'' drīzāk-kā cēlos,tā vēlos.Runājot par apģŗēbu-piekakātas biksītes-šekums l pie ceļiem. Mēteļiem ,kleitām,blūzēm u.t.t. aizmugure garāka. Apsksties spogulī cik nevīžīgs cilvēks izskastās.Un par gaumi nestrīdās,tikai riebīgi ka kāds grib uzspiest šo riebīgo bezgaumes stilu.
0 0 Vakar 18:24Oof
Dumbass paliek dumbass,
Neko pielikt neko atņemt
0 0 Aizvakar 21:43Milda
Kad man nau ko ēst ēdu naudas puķi un nekas

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019