Ķirbji ir ļoti veselīgi, taču tos ēst var ne katrs. Uzzini kāpēc.

Advertisement
Advertisement

Ķirbis – iemīļotākais rudens laika dārzenis. Daudziem patīk pamieloties ar ķirbju biezputru, kāds dod priekšroku to sacept cepeškrāsnī, bet kāds cits dievina ķirbju sēkliņas. Par ķirbja noderīgām īpašībām bija pateikts ļoti daudz, bet dažiem cilvēkiem šis produkts var būt bīstams un nesīs tikai ļaunumu. Tiksim skaidrībā, kam ķirbji nav ieteicami un kāpēc.

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Ķirbja īpašības

1. Ķirbji diabēta gadījumā

Ķirbjiem ir ļoti augsts glikēmiskais indekss, bet tas nozīmē, ka to lietošana var izraisīt pēkšņas cukura svārstības asinīs. Tāpēc ķirbji nav ieteicami cilvēkiem, kuri slimo ar cukura diabētu.
2. Ķirbji notievēšanas gadījumā

Daudzi speciālisti saka, ka ķirbji palīdz notievēt, bet šeit ir savas nianses. Ķirbju augstais glikēmiskais indekss apgrūtina notievēšanas procesu. Šeit viss triks slēpjas pagatavošanas veidā. Ja tu nevēlies atteikties no ķirbja, labāk izvēlēties receptes ar svaigiem ķirbjiem. Tajā ir mazāks glikēmiskais indekss un vairāk noderīgu vitamīnu.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 21:52 15.09Laura
nepareizi,bet labi ka sanāk jaunāka.
0 0 18:16 15.09Tamāra
jā,arī man nekas pareizi
0 0 17:36 15.09Elizabete
galīgi garām man nesanāca nekas

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017