“Klostera istabas” ekskluzīvā recepte! Ciemiņi nepacietībā gaida desertu…

Advertisement
Advertisement

Postpadomju laikos torte `Klostera istaba` – viena no visiecienītākajām. Šai receptei ir vairāki nosaukumi: `Malka zem sniega`, `Paugurs`, `Pagale`. Taču būtība viena un tā pati. Tās ir caurulītes no mīklas, saliktas kaudzītē un piesātinātas ar krējuma krēmu. Parasti ‘Klostera istabu’ gatavo ar konservētu ķiršu pildījumu. Man labāk garšo torte ar melnām plūmēm un riekstiem.

Raksta turpinājums - lapa #1
Torte “Klostera istaba”

Sastāvdaļas mīklai

• 3 olas
• 1 glāze cukura
• 1 glāze krējuma
• 250 g margarīna
• 4 glāzes miltu
• 0,5 ēd.k. sodas
• etiķis sodas dzēšanai

Sastāvdaļas pildījumam

• 200 g melno plūmju
• 200 g grieķu riekstu
• 100 g magoņu sēkliņas

Sastāvdaļas krēmam

• 1 l krējuma
• 350 g cukura
• 1 šokolādes tāfelīte rotāšanai
Pagatavošana

1. Atdali dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus sarīvē ar cukuru.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 03:19mārīte
mazā mīļā Emma ('Kārkls')
0 0 Šodien 02:49mārīte
daudz no tā tiešām nezināju ?!
0 1 Vakar 07:42Gg
Ja tad notiek 3 dienas nedelā un ir lieliska veseliba,tad kas ir sr mani?Katru rītu man viņš staav un ilgi stāv,vartos gulta ka muļķis pusstundu.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017