Lai mīkla būtu gaisīga, gatavojam no kefīra un aizmirstam par cepšanu pannā!

Advertisement
Advertisement

Bērnībā, es bieži pavadīju brīvdienas pie vecmāmiņas Dienvidu Kazahstānas apgabalā. Bezrūpīgo laiku es atcerējos ar kalniem uz horizonta, uzticamiem draugiem un neparastiem saldumiem.

 

Šelpeki, žent, čak-čaks un baursaki - lauku desertu saraksts. Ir kas īpašs to vienkāršībā, jo maniem bērniem garšo tas vairāk, kā veikala konditorejas izstrādājumi.

Raksta turpinājums - lapa #1
Visvairāk man garšo baursaki no kefīra mīklas. Vecmāmiņa vienmēr teica: ”Cik saimnieču, tik arī baursaki receptes”. Viņa gatavoja tos divos variantos: parastus, klāt pie pirmajiem ēdieniem un saldos, kuriem pāri uzbērts pūdercukurs.

Kazahstānas baursaki

Šodien es pastāstīšu, kā pagatavot baursaki, lai tie izdotos gaisīgi un maigi. Vislabāk tos ir cept augstā čuguna katliņā, bet es to daru uz pannas.
Sastāvdaļas:

1 kefīra glāze,
1 ola,
10 g sausā rauga,
3 ēd.k miltu,
1 tēj.k cukura,
1 ēd.k augu eļļas mīklai,
0,5 glāze ūdens,
1 tēj.k sāls,
augu eļļa cepšanai.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 03:19mārīte
mazā mīļā Emma ('Kārkls')
0 0 Šodien 02:49mārīte
daudz no tā tiešām nezināju ?!
0 1 Vakar 07:42Gg
Ja tad notiek 3 dienas nedelā un ir lieliska veseliba,tad kas ir sr mani?Katru rītu man viņš staav un ilgi stāv,vartos gulta ka muļķis pusstundu.

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017