Lavaša uzkodu rulešu receptes

Advertisement
Advertisement

Līdz šim lauzi galvu, ko pagatavot no lavaša? Vari atslābināties, mēs savācām priekš tevis lielisku uzkodu rulešu kolekciju ar pieprasītāko pildījumu. Tie noder visiem dzīves gadījumiem: pilnvērtīgām pusdienām vai vakariņām, vīram uzkodas uz darbu vai negaidītu ciemiņu mielastam.

Raksta turpinājums - lapa #1
Lavaša ruletes ar dažādiem pildījumiem

Lavaša uzkodu ruletes ēst un gatavot ir viens vienīgs gandarījums. Pildījums var būt dažāds: gaļas, zivs, dārzeņu, sēņu un pat salds no augļiem!

Šodien tu uzzināsi, kas jāietin lavašā, lai sanāktu garšīga un oriģināla rulete. Tavā priekšā 13 vienkāršas un oriģinālas receptes. Gatavo ar baudu!
Garšīgi pildījumi lavašam

1. Ar dakšiņu saspaidi vienu kārbu zivju kondervu savā sulā. Pievieno sarīvētu 200 g cietā siera, svaigas dilles un majonēzi. Satin lavašu ruletē un ļauj nostāvēties 10 – 15 minūtes.

2. Sagriez plānās šķēlītēs vārītu vistas fileju. Samaisi ar 2 paciņām kausēta siera, kas sarīvēts uz rupjās rīves. Pievieno jebkādus zaļumus.

3. 3 kartupeļus izvāri un sarīvē uz rupjās rīves. Samaisi ar majonēzi, sīpoliem, zaļumiem un kubiņos sagrieztu mazsālītu siļķi.
4. 200 g biezpiena samaisi ar 2 ēd.k. krējuma un dillēm. Pievieno 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Pasāli pēc garšas.

5. Samal gaļas mašīnā 200 g vārītas pupiņas. Vieni lielu sīpolu sagriez kubiņos un apcep sviestā. Samaisi pupiņas, ceptos sīpolus un 2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Pievieno pēc garšas sāli un pustējkarotes ‘Hmeli – suneli’ garšvielas.

6. Kubiņos sagriez 250 g krabju nūjiņas un 1 svaigu gurķi. 2 olas izvāri un sarīvē uz rupjās rīves. Visu samaisi ar majonēzi, pievieno sāli un jebkurus zaļumus.
7. Sarīvē uz rīves 200 g šķiņķa, 200 g cieto sieru. 2 gurķus sagriez gareniski plānās šķēlēs. Lavašu iezied ar majonēzi un izliec kārtām šķiņķi, sieru un gurķi.

8. Sarīvē 1 svaigu burkānu, 2 svaigus gurķus un tos samaisi ar majonēzi. Tomātu sagriez pusgredzenos. Uz lavaša izliec burkānu – gurķu maisījumu, pa virsu – tomātu šķēlītes.

9. Baklažāniem noņem mizu un sagriez gareniskās strēmelēs 0,5 cm platumā. Pasāli un ļauj pastāvēt 20 minūtes, lai pazustu rūgtums. Nomazgā tekošā ūdenī, nosusini papīra dvielī un apcep no abām pusēm augu eļļā.

Uz lavaša izliec apceptos baklažānus un iesmērē tos ar krējumu. Uz krējuma liec apaļās šķēlēs sagrieztus tomātus. Pēc vēlēšanās pievieno ķiplokus.
10. Sarīvē 3 sālītus gurķus un 3 vārītus kartupeļus. Dārzeņus samaisi ar kūpinātu vistas fileju, zaļiem zirnīšiem un majonēzi.

11. 200 g sulguni sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno 2 vārītas olas, dilles, pētersīļus. Šo pildījumu var ietīt lavaša aploksnēs un apcept uz pannas vai grila.
12. 200 g šampinjonus apcep ar sīpoliem augu eļļā. Atdzesē un pievieno 100 g cietā siera, dilles.

13. Lavašu iezied ar mīkstu, krējuma sieru. Pa virsu uzliec salātu vai Pekinas kāpostu lapas. Uz tuvākās malas uzliec puskārbu konservēta laša, uz vidus saber rīvēto sieru, uz tālākās malas – sagrieztas krabju nūjiņas.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 08:25Valdis
par Vaciju viss taisnibu , bet pedejas nav Latvijaa
0 0 10:45 21.03Es
Un Norvēģijā vēl ne tādus skatus var ieraudzīt--kā saka-cēlies un vēlies!
1 1 10:20 21.03ruta
Mēs varam šausmināties un smieties, bet patiesībā viņi ir nelaimīgi cilvēki.
Advertisement

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019