Padomi lielu gaļas gabalu pagatavošanā

Advertisement
Advertisement

Kopš tiem laikiem, kad mūsu senču izdzīvošana pilnībā bija atkarīga no medību rezultāta, liels gaļas gabals simbolizēja labklājību, turību un pārliecību par pārtikušu nākotni. Jaungada naktī tas ir īpaši aktuāli, jo – kā sagaidīsi Jauno gadu, tā to pavadīsi.

 

Izcepts vesels cūkas šķiņķis, teļa lāpstiņa vai aitas kāja uz svētku galda izskatīsies ļoti efektīgi, bet šie iespaidīgie gaļas gabali, diemžēl, ne vienmēr sanāk sulīgi un mīksti.

Raksta turpinājums - lapa #1
Pārcepās, piedega, neizcepās līdz galam – ar tādām problēmām ir saskāries katrs, kurš mēģinājis izcept lielus gaļas gabalus. Mēs lasītājiem piedāvājam 5 noderīgus padomus, kuri palīdzēs izvairīties no nepatīkamām kļūdām un ļaus pagatavot garšīgu, sulīgu un vienmērīgi izcepušos gaļu.
Kā garšīgi izcept gaļu

Gaļas cepšana sākas ar pareiza gaļas gabala izvēli. Ideāli derēs gaļas gabali bez kauliem: fileja vai šķiņķis. Gabalam, kuru gribat izcept, jābūt ne smagākam par 2 – 2,5 kg. Pārāk liels apdegs no virsas, bet vidū tā arī neizcepsies.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 06:06vanda
Precīzi par Zivīm, Dvīņiem un Strēlniekiem!
0 0 Aizvakar 13:19mārīte
nepiežmiedz savas IESPĒJAS pārāk strikti.. (M.M.)
0 0 19:09 12.02mārite
..orģināls, varbūt, ir tikai EGO - vien tikai KĀ to pārtulkos...

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019