Piena kokteiļa recepte ar garšvielām

Advertisement
Advertisement

Eggnogs ir piesātināts, salds, biezs krēmveida dzēriens, kas tradicionāli tiek gatavots no piena, saldā krējuma un sakultām olām. Dažos gadījumos kokteilim pievieno alkoholiskos dzērienus, piemēram, brendiju, rumu vai burbonu. Šis Ziemassvētku gardums ir populārs ASV un Eiropā.

Raksta turpinājums - lapa #1
Eggnogu sāka gatavot Skotijā XIV gadsimtā, bet piena vietā tam bija alus. Nosaukums Eggnog jeb Egg Nog sastāv no diviem angļu vārdiem - “ola” (egg) un “alus krūzīte” (noggin). Eggnog izmantoja tikai angļu aristokrātija XIX gadsimtā, jo kokteiļa sastāvdaļas bija ļoti dārgas. Briti ir nomainījuši alu ar pienu, pievienojuši alkoholu un garšvielas. Jau tādā veidā eggnogs tika ievests amerikāņu kolonijās, kur tas kļuva populārs kolonistu vidū.
Mēs tevi iepazīstināsim ar divām šī svētku kokteiļa versijām: viens ir tradicionāli alkoholisks, bet otrs - no piena ar banānu.

Kā pagatavot piena kokteili

Sastāvdaļas

• 300 ml piena vai 10% saldā krējuma
• 2 olas
• 100 ml tumša ruma, burbona, viskija vai konjaka
• 1 ēd.k. cukura
• 0,5 tējk. malta kanēļa
• 0,25 tējk. muskatrieksta
• 0,25 tējk. vaniļas cukura

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Jaunākie komentāri

0 0 Vakar 06:06vanda
Precīzi par Zivīm, Dvīņiem un Strēlniekiem!
0 0 Aizvakar 13:19mārīte
nepiežmiedz savas IESPĒJAS pārāk strikti.. (M.M.)
0 0 19:09 12.02mārite
..orģināls, varbūt, ir tikai EGO - vien tikai KĀ to pārtulkos...

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © Torno.lv 2012 - 2019