Šefi ierīvē vistu… 5 triki, kuri ceptu vistu padarīs nepieklājīgi garšīgu.

Advertisement
Advertisement

Pagatavota vesela vista – sātīgs ēdiens, kurš rotās katru svētku galdu. Ar tādu cienastu var paēdināt veselu baru viesu, bet, ja vista vēl ir izcepta lieliski, tad saimniecei no komplimentiem nāksies burtiski atkauties. Taču, lai cepeša ārējais izskats un garša sanāktu lieliski, ir jāzina daži gatavošanas noslēpumi.

 

Raksta turpinājums - lapa #1
Katram šefpavāram ir savs laikos pārbaudīts zaļumu un garšvielu komplekts, kas spēj labākā veidā atklāt vistas garšu. Mēs atlasījām labāko no tādām garšvielām. Ātrāk pieraksti!

Mēs dalāmies ar atzītu virtuves ekspertu vienkāršiem trikiem, kuri iemācīs pārvērst parastu vistu par svētku galda karalieni. Siekalas tā vien tek…
Garšvielas vistai

1. Zaļumi, vīns un mandarīns

Daudzu burvīgu grāmatu autore par kulinārijas tēmām Jevgēnija Bona dod priekšroku vistu gatavot pēc Vidusjūras receptes, izmantojot zaļumus, mandarīnus, vīnu un medu. Virtuozā šefpavāre vistu liek uz restes, bet iekšpusē iesaka ielikt vairākas ķiploka daiviņas, pāris aromātiskus rozmarīna zariņus un divus mandarīnus, pārgrieztus uz pusēm.


Vistu bagātīgi aplaista ar aromātisku maisījumu no olīveļļas, baltā vīna, mandarīnu sulas un medus. Novietojot zem restes paplāti, Jevgēnija Bona garšīgo vistu cep 20 minūtes 220 °C. Pēc tam vistu ietin folijā un cep vēl 40 minūtes, pazeminot temperatūru cepeškrāsnī līdz 170 °C.
Advertisement

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement
Advertisement

Jaunākie komentāri

0 0 Šodien 09:13Ina
Varētu teikt 100%
0 0 Aizvakar 09:33mārīte
..radi (populāri vai otrādi)
0 1 19:23 13.07Aldra
Atsaldēju istabas t H2O, spainītī..

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017