Uzmanību! Ķīniešu ķiploki ir pārpludinājuši tirgu...

Advertisement
Raksta turpinājums - lapa #3
Šāds ķiploks šķiet ir noņemts no konveijera. Visas galviņas ir ne tikai vienādā krāsā, bet pat vienādā tonī. Tam ir jāsatrauc. Jo izaudzēt tādus dabiskos apstākļos nav iespējams.

Mūsu ķiploki var glabāties līdz ziemas beigām. Bet atvestais no Ķīnas - līdz pat vasaras beigām. Tas nebūtu iespējams, ja to neapstrādātu ar ķīmiskām vielām, kuras konservē produkciju. Bieži tas ir maleīnskābes hidrazīts.
Tādēļ, lai kukaiņi un baktērijas nebojātu ķiploku, kuru ķīnieši eksportē uz trešās pasaules valstīm to apstrādā ar metilbromīdu.

Ķīniešu ķiploks nekad nedīgst, tas arī liek aizdomāties. Mūsu ķiploki un sīpoli, ja uzturas siltā telpā, tas sāk dīgt. Tas pats notiek ar kartupeļiem, ko glabā pagrabos. Pretējā gadījumā tie vienkārši sapūst. Bet ar ķīniešu ķiploku ne viens ne otrs nenotiek, jo to pakļauj gamma apstarojumam.

Patika redzētais? Iesaki draugiem

Saistītie raksti

Spied patīk un uzzini jaunumus ātrāk par citiem

Advertisement

Jaunākie komentāri

0 1 17:58 01.11mārīte
nezabud grečku položit na pečku (M,M,)
0 1 11:36 01.11Foxleina
Foto nak no krievijas jaunietem! Krievu tautibas jaunietem cits temperements!
0 1 07:54 01.11Jānis
Kas ir raksta autors?

Pierakstīties iknedēļas jaunumiem

Tavs e-pasts
Pārpublicēšana tikai ar rakstisku atļauju | Rakstīt portālam | Kontakti | Reklāma | Noteikumi | Par sīkdatnēm | © GanGnam.lv 2012 - 2017